Inici / Viure a Sant Quirze / Agenda de la ciutat

Agenda

Curs on-line Feminismes per a principiants

Data

01/10/2020

Hora

18h

Organitza

Servei de Drets Civils i Gènere Ajuntament Sant Quirze del Vallès

Col·laboració

L'Esberla

Activitat adreçada a:

Ciutadania

Lloc

On-line


DESCRIPCIÓ


Curs online d’introducció als feminismes d’arreu del món i els debats contemporanis que encaren. El curs té per objectiu posar unes mateixes bases de coneixement dels feminismes d’arreu del món.
El curs s’estructura en un format de 5 sessions de 45’ presencials en streaming, on la docent farà una exposició de la temàtica i es realitzarà un debat dinamitzat. Prèviament a cada sessió s’enviarà un petit text de reflexió i unes preguntes perquè les participants comencin a fer bullir l’olla. Posteriorment a la sessió, s’enviarà el material didàctic per aprofundir en la temàtica abordada.


L’última sessió consistirà en un fòrum obert dinamitzat per tal de fer emergir, de forma curosa i conscient, les diferents veus i visions presents respecte la vivència dels feminismes.


DESTINATÀRIES


Aquest curs està adreçat a tota la ciutadania de Sant Quirze del Vallès que tingui interès en conèixer els Feminismes i els moviments pels drets de les dones i LGTBIQ.


OBJECTIUS


L’objectiu principal del curs és donar a conèixer diferents maneres de viure els feminismes i abordar els diferents debats i problemàtiques de les dones, lesbianes i trans arreu del món, amb l’objectiu d’obrir els horitzons propis per apropar-se a les situacions locals amb una nova mirada, més rica i interseccional.CONTINGUT DE LES SESSIONS


El programa del curs - subjecte a modificació segons les motivacions, interessos i necessitats del grup - és el següent:


● Sessió 1: Feminismes occidentals. Què és el feminisme? Com, on i perquè sorgeix? Què ha fet fins ara, què ha aconseguit i què proposa? Ens aproximarem a l'evolució històrica dels feminismes occidentals: com sorgeixen, i quines són les seves primeres demandes, propostes i èxits!


● Sessió 2: Feminismes d’altres latituds. Creuarem les nostres fronteres i veurem que de feminismes el món n'és ple I no tots demanen el mateix ni proposen les mateixes estratègies: a cada context social i cultural les situacions, necessitats i demandes són diferents, i no hem de pretendre que les nostres siguin universals.


● Sessió 3: La crisi dels treballs de cures: el treball invisible i les cadenes globals de cures. Petita introducció a l’economia feminista des d’una mirada interseccional: Què és el treball domèstic i de cures? Com s’organitza actualment en la nostra societat i quins impactes té en les dones d’arreu del món?


● Sessió 4: El feminisme i el moviment LGBTIQ+. Què volen dir les sigles LGBTIQ+? Quines lluites socials hi ha al darrere i com s’han relacionat històricament amb el feminisme. Encontres i desencontres entre els feminismes i les identitats i expressions de gènere, i de les preferències sexuals i afectives.


● Sessió 5: Fòrum obert. Espai facilitat d’expressió del que remouen els feminismes, a nivell personal, col·lectiu i polític, amb l’objectiu de poder expressar totes les veus de manera segura i cuidada.


DOCENT


Mariona Zamora Juan: és antropòloga social, especialitzada en teoria política feminista i polítiques d'igualtat amb perspectiva de gènere i feminista. S'ha format, ha treballat i ha escrit sobre coeducació, economies feministes i transformació organitzacional proequitat de gènere. És sòcia fundadora de l'Esberla, on treballa de formadora, facilitadora i consultora per a centres educatius, entitats i empreses.


RECURSOS I EQUIP NECESSARI


Per a la realització del curs serà necessari que totes les participants disposin d’un ordinador amb accés a internet, càmera i micròfon. El curs es durà a terme amb la plataforma de codi obert Jitsi, amb la qual no cal registre previ de les participants.


Per tal d’enviar els documents previs i posteriors a cada sessió, i d’estar en contacte amb les participants, es demanarà prèviament a l’inici del curs, que l’equip tècnic del consell proporcioni a la docent un llistat amb els noms i correus electrònics de contacte de les participants.


CALENDARI


El curs s’impartirà durant el mes d’octubre, els dies:


· dijous 1/10 a les 18h


· dijous 8/10 a les 18h


· dijous 15 /10 a les 18h


· dijous 22/10 a les 18h


· dijous 29/10 a les 18h


INSCRIPCIONS:


Del 1 al 22 de setembre de 2020 en el següent enllaç: forms.gle/RgR6CaydzDvVTq197


Per a més informació: sumemxlaigualtat@santquirzevalles.cat


 


 
X
Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques.
Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació aquí.
Accepto